3 Accumulerende ETF’s uitgelicht
In dit artikel een uitlichting van 3 accumulerende ETF's. Accumulerende ETF's onderscheiden zich doordat zij de ontvangen dividenden van bedrijven herinvesteren in deze desbetreffende bedrijven, waardoor een compounding mechanisme ontstaat. Distribuerende ETF's daarentegen keren de dividenden uit aan de ETF-houders, vaak op kwartaalbasis.
🗺️ iShares Core MSCI World UCITS ETF (Acc):
Met deze ETF ben je breed belegd over de hele wereld, right? Schijn bedriegt. Qua geografische spreiding ben je namelijk voor >71% afhankelijk van de Verenigde Staten. Japan (5,8%), het Verenigd Koninkrijk (3,8%), Frankrijk (3%) en Canada (3%) volgen. De overige 13,3% omvat overige ontwikkelde landen. Landen als China, India en Brazilië doen niet mee. Rendement? 9,24% CAGR over de afgelopen 10 jaar. Kosten? 0,20% p.a. TER (bron: iShares).
ℹ️ Total Expense Ratio (TER) is de maatstaf voor alle jaarlijkse kosten die met de ETF gemoeid zijn. Dit omvat bijvoorbeeld de beheerkosten, administratie- en registratiekosten, en de overige (operationele) kosten.
🇺🇸 iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc):
Met deze ETF beleg je in de 500 grootste Amerikaanse bedrijven qua beurswaarde. Hierin worden geen bedrijven uitgesloten, dus je belegt in alle sectoren. Dit omvat dus ook sectoren als de wapen- en tabaksindustrie en financiële instituties als banken, investeringsmaatschappijen en verzekeraars. Rendement? 12,31% CAGR over de afgelopen 10 jaar. Kosten? 0,07% p.a. TER (bron: iShares).
🔭 iShares NASDAQ 100 UCITS ETF (Acc):
Met deze ETF beleg je in de 100 grootste niet-financiële Amerikaanse bedrijven qua beurswaarde. Je exposure naar technologiebedrijven is met 50,8% een stuk groter dan bij de Core MSCI World ETF (25%) en de Core S&P 500 ETF (31,3%). Rendement? 17,99% CAGR over de afgelopen 10 jaar. Kosten? 0,33% p.a. TER (bron: iShares).
Volg @beursbaas op Instagram of op LinkedIn en krijg regelmatig financiële visuals over Planet Finance, met de focus op moat stocks – bedrijven met een sterk concurrerend voordeel.
Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.eu), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.