Schuldpositie Basic-Fit groeit, net als zijn FCF

Schuldpositie Basic-Fit groeit, net als zijn FCF

Basic-Fit zijn nettoschuldpositie is over de afgelopen jaren gegroeid. Daar waar de nettoschuld (excl. lease verplichtingen) in 2020 nog €539 miljoen noteerde, omvatte deze per 30 juni jl. €944 miljoen.

Basic-Fit heeft dit geld de afgelopen jaren geïnvesteerd in het openen van nieuwe clubs. De afgelopen 4,5 jaar omvatte de aankoop van property, plant & equipment (+ intangible assets) een bedrag van €1.230 miljoen.

Ook heeft het bedrijf de afgelopen jaren een verbetering in zijn winstgevendheid laten zien. De donkerblauwe kolommen in de grafiek laten de netto kasstroom vóór investeringen in nieuwe clubs zien. Voor FY2024 verwacht Basic-Fit dat dit kengetal tussen de €172 en €195 miljoen zal liggen, hetgeen €2,60-€2,95 per aandeel omvat.

Kijkend naar de roze stippellijn in de grafiek is zichtbaar dat Basic-Fit zijn vrije kasstromen vóór investeringen in nieuwe clubs sneller laat stijgen dan dat zijn nettoschuldpositie stijgt: de trend is dalende. Afhankelijk van de precieze FCF vóór nieuwe club investeringen dit jaar, zal Basic-Fit naar verwachting deze ratio verder verbeteren.

In het scenario dat Basic-Fit zijn schulden ongeveer gelijk blijven, komt het bedrijf uit op 4,85-5,50x de FCF vóór nieuwe club investeringen.

In het scenario dat het bedrijf stopt met uitbreiden en zijn huidige winstgevendheid handhaaft, zal het circa 4,85-5,5 jaar duren voordat de gehele schuld van Basic-Fit is afgelost.

Basic-Fit zal hier naar verwachting niet voor kiezen en zal blijven uitbreiden. Dit met winstgevendheid in het kielzog waardoor de vrije kasstromen sneller zullen gaan toenemen dan dat de schulden van het bedrijf toenemen. Althans, dat is de bedoeling.

E*) FCF before new club CAPEX o.b.v. bovenkant bandbreedte verwachtingen Basic-Fit.
E**) Net debt / FCF before new club CAPEX o.b.v. bovenkant bandbreedte verwachtingen Basic-Fit.
Rest FY2024: onderkant bandbreedte 

De volledige analyse naar Basic-Fit vind je hier: Analyse Basic-Fit H1-2024

Op 3 augustus 2024 hield ik een long positie in Basic-Fit. 

Disclaimer 
Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.com), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.