Omzet Moncler Group ($MONC.MI): +17,8% CAGR sinds 2013

Omzet Moncler Group ($MONC.MI): +17,8% CAGR sinds 2013

Moncler S.p.A. (ticker: MONC.MI), de beursgenoteerde holding van de merken Moncler en Stone Island, liet zijn omzet groeien met 17,8% CAGR in de periode 2013-2023. Waar de omzet in boekjaar 2013 nog op €580,6 miljoen lag, noteerde deze over het afgelopen boekjaar ca. €3 miljard.

De brutowinst steeg met 18,7% CAGR nog sneller – de brutowinst nam toe tot €2,3 miljard in 2023 (2013: €414 miljoen). De brutowinstmarge steeg hierdoor van 71,3% in 2013 tot 77,1% in 2023 – een toename van 578 bps.

De nettowinst steeg met 22,8% CAGR over deze periode – een nettowinstmarge stijging van 700 bps tot 20,5% over FY2023 (2013: 13,5%). Moncler laat hiermee pricing power zien: het kon zijn omzet verhogen op basis van minder snel stijgende kosten. De nettowinst per aandeel (diluted) steeg over deze periode met 22,4% CAGR – van €0,30 in 2013 tot €2,26 in 2023.

In 2013 ging Moncler naar de beurs met een ongekende belangstelling voor het aandeel: het orderboek werd meer dan 12x overtekend en het aandeel steeg de eerste handelsdag met meer dan 40%.

Sindsdien steeg het aandeel met 12,6% CAGR. Een stuk minder dan de toename van de fundamentals per aandeel. Inclusief de cumulatieve dividendbetalingen sinds 2013 – ad €4,54 – noteerde het totale aandeelhoudersrendement 13,4% CAGR. Gezegd moet worden dat het aandeel sinds maart ruim 21% lager noteert.

Of Moncler een interessante belegging voor mijn portfolio is, ben ik nog aan het onderzoeken en overdenken. Ik kom steeds meer zaken tegen die me aanspreken, maar er liggen ook nog genoeg uitdagingen voor Moncler Group, zoals een succesvolle verdere transitie van wholesale naar direct-to-consumer (DTC) en een verdere kwalitatieve expansie van het kleinere Stone Island. 

Meer lezen over Moncler Group? Download de analyse op de website: Analyse Moncler Group

Omzet Moncler Group ($MONC.MI): +17,8% CAGR sinds 2013

Investeer in jezelf 
Stel al je vragen over de beleggingswereld in de Beursbaas Community, onderdeel van het Beursbaas Lidmaatschap, en leer hoe je aandelen moet analyseren en waarderen. De focus ligt op moat stocks — kwaliteitsbedrijven met een sterk concurrerend voordeel.

Disclaimer 
Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.com), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.