Omzet Apple sinds begin 2022 onveranderd

Omzet Apple sinds begin 2022 onveranderd

Gisterenavond was het jaarlijkse Apple Event. Hierin kondigde Apple onder andere zijn nieuwe modellen Watches, AirPods en iPhones aan. Het bedrijf wil innoveren en begeeft zich in steeds grotere mate ook op het gebied van gezondheidszorg met zijn Apple Watches en AirPods. Laatstgenoemde kun je binnenkort ook gebruiken als gehoorapparaat, aldus het bedrijf.  

Innovatie is nodig voor een bedrijf als Apple om zijn trouwe schare fans te verleiden met de nieuwste devices. Vooralsnog blijft de omzet van het bedrijf op het niveau van begin 2022. Waar Apple in de periode Q3-2021 t/m Q2-2022 een omzet van $386 miljard liet zien, omvatte deze over de afgelopen 12 maanden exact dezelfde omvang. 

Kijkend naar de onderlinge bijdragen van de verschillende productcategorieën aan de omzetmix van Apple, is zichtbaar dat de verkoop van iPhones ongeveer hetzelfde is gebleven met 52%, Mac is afgenomen in de omzetmix van 10% tot 7,7% en iPad eveneens is afgenomen van 7,9% tot 6,8%. De weging van Wearables, home en accessoires nam af van 10,6% tot 9,7%. 

Met 1 gelijkbijvende en 3 dalende productcategorieën, moet de laatste categorie een echte winnaar zijn. Dit klopt: de omvang van de omzet uit Services steeg van 19,5% begin 2022, tot 24% over de afgelopen 12 maanden. 

Vanaf FY2019 steeg de omzet uit Services van $46,3 miljard tot $93,5 miljard over de afgelopen 4 kwartalen. Een CAGR van 16%. De omzet uit iPhones nam met 7,3% CAGR toe in deze periode. Mac en iPad verkopen blijven steken op respectievelijk 3,2% en 4,5% CAGR. De omzet uit Wearables, home en accessoires steeg met 9,3% CAGR sinds oktober 2019. 

Momenteel noteert de beurswaarde van Apple ±$3.300 miljard. Op basis van een nettowinst van $102 miljard TTM (FCF TTM: $104 miljard), levert dit een multiple op van ±33x de nettowinst (FCF). 

Met een stilstaande omzetgroei sinds begin 2022, moet Apple het dan ook met name hebben van zijn stijgende fundamentals per aandeel. Ook al stegen deze in een periode van ruim 2 jaar met een magere 6,7% van $6,16 in Q2-2022 (TTM) tot $6,57 in Q3-2024 (TTM) per aandeel. 

Disclaimer 
Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.com), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.