LVMH houdt stand en toont veerkracht

LVMH houdt stand en toont veerkracht

LVMH zette in Q2-2024 €20.938 miljoen om, hetgeen -1% lager lag dan in het tweede kwartaal van 2023 (€21.206 miljoen). De organische omzetgroei van het luxe concern lag echter wel op +1%, maar werd door negatieve valuta effecten beperkt in zijn absolute omzetgroei in euro’s.

Met name de segmenten Perfumes & Cosmetics en Selective Retailing presteerden goed met respectievelijk +4% en +5% omzetgroei YoY in het tweede kwartaal. De segmenten Wines & Spirits en Watches & Jewelry daarentegen laten een organische omzetkrimp van -5% en -4% zien. Fashion & Leather Goods, het grootste segment van LVMH, toont een organische omzetgroei van +1%.

Kijkend naar de afzetmarkten van LVMH valt de sterke stijging in verkopen in Japan op: de omzet steeg daar het afgelopen kwartaal met +57% YoY. In China is een omzetkrimp van -14% YoY zichtbaar. De afzetmarkten Verenigde Staten en Europa laten een groei van respectievelijk +2% en +4% zien. 

Concurrent Kering liet een omzetdaling van 25% zien in de Asia-Pacific regio. Kering, het moederbedrijf van o.a. Gucci (omzetdaling van -20,3% YoY), zag zijn operationele winst met -42,2% dalen YoY. 

Kijkend naar de cijfers van concurrenten van LVMH laat het bedrijf prima cijfers zien ten tijde van ongunstige consumentenuitgaven, met name in China. LVMH houdt stand waar concurrenten het laten afweten, zoals we van het bedrijf gewend zijn.

Op 3 augustus 2024 hield ik een long positie in LVMH.  

Disclaimer 
Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.com), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.