Deze aandelen heeft Moat-belegger Dev Kantesaria in Portfolio

Investeren in monopolie- en oligopolie-achtige bedrijven met een aanzienlijk operationele hefboom en met minimale (toekomstige) kapitaaluitgaven in sectoren met seculaire groeitrends. 

Dit is een beknopte samenvatting van de investeringsstrategie van Dev Kantesaria. Dev Kantesaria is oprichter van Valley Forge Capital Management (VFCM), dat een beheerd vermogen heeft van ca. $3,7 miljard AUM. 

Het fonds, dat in juli 2007 is opgericht met een initieel startvermogen van $300,000, heeft een trackrecord van ca. 15% CAGR. Kantesaria doet extreem diepgravend onderzoek naar zijn kandidaat portfolio bedrijven voordat hij eventueel overgaat tot aankoop. Om bedrijven echt goed te kunnen begrijpen, volgen hij en zijn team deze bedrijven meerdere jaren, soms wel 7 tot 10 jaar. Als je ondernemingen écht goed begrijpt, en ze goed op je radar hebt, kun je zeer snel schakelen als er zich kansen in de markt voordoen, aldus Kantesaria. 

Eenmaal in portfolio is de holdingperiode in principe oneindig. Hiermee wil Kantesaria profiteren van 'compounding machines', zoals hij ze zelf noemt. Zo houdt hij S&P Global bijvoorbeeld al aan sinds 2008, toen het aandeel n.a.v. de kredietcrisis zeer aantrekkelijk geprijsd was. 

VFCM's nieuwste aankoop is ASML, dat het in Q2 van 2023 opnam in portfolio. Kantesaria: 'AI is a strong growth story for the coming decade. Most AI technology will quickly become commoditized, and it is hard to know who the winners will be in 10 years. ASML seems the most exciting and predictable way to invest in AI.' 

 

Volg Beursbaas op Instagram en LinkedIn en krijg regelmatig financiële visuals over Planet Finance, met de focus op moat stocks – bedrijven met een sterk concurrerend voordeel. 

In datzelfde tweede kwartaal van 2023 verkocht Kantesaria zijn gehele positie in Adobe en Autodesk. Sindsdien bestaat het portfolio van VFCM uit 8 aandelen. 

De strategie van Dev Kantesaria kent veel gelijkenissen aan mijn eigen strategie. Kleine verschillen zijn dat ik mijzelf niet enkel wil beperken tot monopolies of oligopolies. Daarnaast definieer ik een moat als sterke verdediging van een bedrijf die, naast een monopolie of oligopolie, ook gebaseerd kan zijn op andere elementen waaronder (gepatenteerde) IP, hoge wisselkosten, grote schaalvoordelen en sterke netwerk-effecten. 

Bronnen: Dataroma (2024), Barron's (2024), Good Investing (2023), The Investors Podcast (2021). 

Disclaimer
Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.com), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.