Apple kocht in H1-2024 269 miljoen eigen aandelen in – Berkshire Hathaway verkocht er 506 miljoen

Apple kocht in H1-2024 269 miljoen eigen aandelen in – Berkshire Hathaway verkocht er 506 miljoen

Berkshire Hathaway verkocht in Q1-2024 ca. 116 miljoen aandelen Apple op de beurs. In Q2-2024 zal dit naar verwachting op ca. 390 miljoen zijn uitgekomen. Apple zelf kocht in Q1-2024 voor 130 miljoen aan eigen aandelen in, dit middels zijn aandeleninkoopprogramma, goed voor $23,5 miljard. In Q2-2024 omvatte dit een totaal van 139 miljoen aandelen, goed voor $26 miljard.

Hiermee heeft Berkshire Hathaway in Q2-2024 aanzienlijk meer aandelen Apple de beurs opgebracht dan wat Apple zelf kon inkopen. Ondanks dit steeg de koers van het aandeel in deze periode met ca. 22,8%. Berkshire Hathaway kon zijn aandelen Apple hiermee dan ook prima slijten aan andere kopers.

In de afgelopen jaren zijn aandelen Apple aanzienlijk meer gestegen dan aandelen Berkshire Hathaway. Of het voor Berkshire dan ook een goede keuze is geweest om zijn belang in Apple fors te verminderen, zal de toekomst moeten uitwijzen. Vooralsnog kiest de investeringsmaatschappij ervoor om zijn exposure naar Apple te verminderen, en om, zonder grote nieuwe aankopen, zijn kaspositie te vergroten. 

Disclaimer 
Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.com), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.