Analyse LVMH Q3-2024

Analyse LVMH Q3-2024

LVMH boekte in het derde kwartaal van 2024 een omzet van €19,1 miljard. In Q3-2023 noteerde de omzet nog ~€20 miljard (-4,4% YoY). De organische omzet zag een krimp van 3%.

Kijkend naar de segmenten van LVMH (% = organisch) is een verdere daling in omzet van de Wines & Spirits divisie zichtbaar (-7%). Volgens LVMH valt dit te wijten aan voorzichtige consumptieve bestedingen en zwakke vraag vanuit retailers in China.

Ook Fashion & Leather Goods, dat in Q1 en Q2 nog respectievelijk +2% en +1% organische omzetgroei liet zien, valt met -5% in de negatieve groeicijfers. De omzet bij Perfumes & Cosmetics laat een groei zien van 3%.

De omzet van Watches & Jewelry daalde met 4% YoY, waar Selective Retailing met 2% steeg. LVMH geeft ook dit kwartaal weer aan dat Sephora een blijvend marktaandeel wint in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Italië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

Kijkend naar de geografische regio’s is Japan met +20% groei in organische omzet een uitschieter. Dit is in lijn met de vorige kwartalen, waarin deze omzet met +32% en +57% YoY steeg. De Verenigde Staten en Europa laten een organische omzetgroei van respectievelijk 0% en +2% zien in Q3-2024. Asia (excl. Japan) laat een omzetkrimp van 16% zien. In Q1 en Q2 noteerde dit nog respectievelijk -6% en -14% YoY. Hiermee nemen de consumenten in China – dat hoofdzakelijk de Asia regio uitmaakt – een verdere pas op de plaats.

Hoe concullega Kering, het moederbedrijf van onder andere Gucci, het er vanaf heeft gebracht, zal op 23 oktober duidelijk worden bij de publicatie van hun Q3-2024 cijfers. In het vorige kwartaal liet LVMH op alle fronten betere (c.q. minder slechte) ontwikkelingen zien.

Word lid
Stel je vragen over beleggen in de Beursbaas Community, onderdeel van het Beursbaas Lidmaatschap, en leer hoe je aandelen kunt analyseren en waarderen. De focus ligt op moat stocks — kwaliteitsbedrijven met een sterk concurrerend voordeel. 

Disclaimer 
Alle publicaties op deze website (https://beursbaas.com), in de vorm van artikelen, documenten of andere vormen van (digitale) communicatie, zijn geen beleggingstips of -adviezen. Enkel wordt getracht informatie te geven over de beleggingswereld en het analyseren van bedrijven. Daarnaast kunnen er meningen worden gegeven over bedrijven specifiek, of over het sentiment van de economie als geheel. Deze meningen, ongeacht gepresenteerd met feiten en/of cijfers, zijn eveneens geen beleggingstips- of adviezen. De documentatie, gepresenteerd op de website, kan onjuistheden en/of onregelmatigheden bevatten. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg meerdere bronnen alvorens het overgaan tot mogelijke beleggingsbeslissingen. Beursbaas en/of de auteur(s) zijn geenszins verantwoordelijk voor eventuele geleden schade als gevolg van onjuistheden en/of onregelmatigheden in de communicatie en/of documentatie op de website of in de aangeboden producten en/of diensten. Bij het observeren van onjuistheden en/of onregelmatigheden, het verzoek om contact op te nemen zodat dit kan worden gecorrigeerd.