Wie is de ideale belegger?

Iedereen kan beleggen! Daar zijn wij heilig van overtuigd bij Beursbaas. Toch krijgen we regelmatig vragen over wat er voor nodig is om te kunnen beleggen. Daarom vandaag een zoektoch naar de ideale belgger.

Wie is er perfect geschikt om een relatie aan te gaan met de beurs? Wie wil een goed renderende toekomst tegemoet gaan? Wie is de perfecte match? Vandaag hebben we de beurs bij ons in de studio en gaan we op zoek naar haar ware liefde.

Disclaimer: Het is vrijdag en dan nemen we het leven iets minder serieus. Dus wat begon als een blog over de mechaniek van lange termijn beleggen, is veranderd in een dating show. Veel plezier!

Geduldig.

Host: Allereerst welkom! Leuk dat je vandaag te gast wilde zijn. Jij bent op zoek naar een nieuw iemand in je leven.

Beurs: Ja, dat klopt. Fijn dat ik vandaag mocht komen en heel lief dat jullie mij willen helpen om iemand te vinden. Ik ben inderdaad op zoek naar een lieve belegger die met mij een relatie aan wil gaan.

Host: Wat is de meest belangrijke eigenschap voor jouw nieuwe belegger?

Beurs: Ik ben bovenal op zoek naar een geduldig persoon. Ten eerste, omdat ik echt op zoek ben naar een langetermijnrelatie. Voor minder dan 10 jaar hoef je me niet eens te bellen, ik wil echt samen een toekomst opbouwen. Hoe langer je met me samen wil zijn, hoe beter. Ten tweede, omdat ik best wel onbereikbaar ben. Dus je moet wel geduld met me hebben om me te leren kennen. Ik ben alleen overdag beschikbaar en weekenden heb ik andere dingen aan mijn hoofd, dus dan kunnen we ook niet afspreken. Ten derde, kan ik best wel nukkig zijn. Soms dan staat de wereld me niet zo aan en dan kan ik maar zo jarenlang een slecht humeur hebben. Dan heb ik echt iemand nodig die bij me blijft en niet opgeeft. Want aan het eind van de rit komt het altijd weer goed. En het is voor mij heel belangrijk dat iemand niet snel opgeeft. Ik ben echt op zoek naar een maatje. Iemand die bij me blijft door dik en dun.

Zakelijk.

Host: Oké, je bent dus echt op zoek naar iemand om een toekomst mee op te bouwen. Wat moet deze persoon nog meer van je weten?

Beurs: Ik ben vrij zakelijk en heb iemand nodig die dat ook is. Lekker knuffelen op de bank is niets voor mij. Daar zit je dan een beetje samen te vergaan zonder dat het iets oplevert, nee dank je. Ik ga liever iets ondernemen. Een beetje uit de comfort zone komen. Dat heeft soms wisselende resultaten, maar dat vind ik altijd wel spannend. Daarom doen de emoties die bij de ups en downs komen kijken, mij niet zoveel. Het gaat mij echt om het eindresultaat. Daar moet je bij mij echt op blijven focussen. Het kan onderweg best een hobbelig ritje zijn, maar het einddoel is het belangrijkste voor mij. Daarom houd ik graag de score bij in een relatie. Elke dag, week, maand kijken we samen naar wat de score is. Zit onze relatie in de lift of zitten we een beetje in de put. En als het even tegenzit dan kunnen we daar zeker over praten, maar houd het wel rationeel. Blijf naar de cijfers kijken. Als je het op de emotie gaat spelen, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.

Rijk.

Host: Dus we zoeken iemand voor de lange termijn, maar die het wel zakelijk wilt houden. Anders nog iets?

Beurs: Het is niet het meest belangrijke, maar het helpt wel als je rijk bent. In elke relatie moet je blijven investeren en dat is bij mij niet anders. Maar daar staat tegenover dat je er veel voor terugkrijgt. En investeer je meer, dan zul je dat zeker terugzien.

Host: En dan heb je het over geld? Of is het ook waardevol als iemand rijk is aan ervaring?

Beurs: Nee, dan hebben we het puur over geld. Harde euro’s. Liefst maandelijks een nieuwe lading. Dat klinkt misschien als veeleisend, maar zolang jij blijft investeren in onze relatie, dan zul je al die moeite aan het eind van de rit ruimschoots beloond zien worden.

Vrijheid.

Host: Het eisenpakket is ons redelijk duidelijk, maar ik moet toch nog een punt aanhalen voor de goede orde. Je bent op zoek naar een open relatie, is het niet?

Beurs: Dat klopt inderdaad. Ik geloof dat ik zoveel te bieden heb, dat het niet eerlijk zou zijn wanneer ik dat maar met één persoon zou delen. Daarom sta ik open voor iedereen die zichzelf herkent in bovenstaande eigenschappen en de stap met mij zou willen wagen.

Host: Iedereen? Je houdt er verder geen voorkeuren op na?

Beurs: Nee, echt niet. Zolang je meerderjarig bent en je wilt de stap wagen sta ik ervoor open. Uiterlijk vertoon of geslacht interesseren mij niet. Iedereen is welkom!

Host: Maar dan kan het aantal best wel oplopen. Hoe open is die relatie?

Beurs: Ja, dat loopt inderdaad wel in de miljoenen. Maar, zoals gezegd, ik heb genoeg te bieden voor iedereen. En het werkt ook andersom trouwens. Als jij ook nog met een paar andere beurzen een relatie wilt aangaan, dan zul je mij daar niet over horen. Dat moet gewoon kunnen, vind ik.

Contact.

Host: Nou mensen, je hoort het. Ben jij die geduldige, zakelijke, rijke persoon met een vrije geest waar de beurs naar op zoek is? Waag dan de stap en ga een relatie aan voor een mooiere toekomst! Hoe kunnen mensen in contact met je komen?

Beurs: Ik ben vrij goed vindbaar op het internet. Dus het is niet moeilijk om met mij in contact te komen. Al moet ik ook zeggen dat er een paar sites tussen zitten waar ik zeer slecht word afgeschilderd. Zelf ben ik zeer gecharmeerd van de manier waarop ze bij Beursbaas mij in contact brengen met beleggers in de dop. Ik merk gewoon dat mensen dan weten wat ze van me kunnen verwachten, waardoor de kans op succes veel groter is.

Host: Dat klinkt goed! Heel erg bedankt voor je aanwezigheid in de studio en je openhartigheid. Laten we hopen dat je snel in contact komt met de ware!

Beurs: Graag gedaan! En ik kijk er naar uit nieuwe mensen te ontmoeten.

Geef een reactie