Top 5 tips tegen de verveling.

In deze bijzondere tijden waarin we samen waken voor de volksgezondheid, ligt de verveling op de loer. Daar helpt beursbaas jouw graag bij met deze tips. Uiteraard op de kenmerkende manier zoals je van ons gewend bent.

Nederland zit thuis. Onze agenda’s zijn leeg. Niet naar werk, school, kroeg, sportclub, theater, bioscoop, feestjes of wat dan ook. Terwijl we collectief voor onze volksgezondheid waken ligt de verveling op de loer en dus helpen wij jou met een top vijf aan tips om de extra uurtjes op te vullen de komende weken.

Geheel arbitrair samengesteld door de redactie en met hier een daar een knipoog zoals je van ons gewend bent op vrijdag. Als jij meer of betere tips voor ons en de lezers hebt, dan zijn die uiteraard van harte welkom in de comment sectie. Alles om de verveling te lijf te gaan. Dit zijn die van ons, daar gaan we.

Top 5 tips tegen de verveling

Nummer 05

Voor iedereen mee te pikken op tv, het kookprogramma Scraps waarin van spullen die normaal in de vuilnisbak belanden een gerecht wordt gemaakt. Niet alleen inventief, maar ook nog erg smakelijk en het wordt in die gezellig huiselijke sfeer van een kookprogramma gepresenteerd. Als je dit gezien hebt weet je zeker dat hamsteren niet nodig is, en hoef je ook de deur niet meer uit om het vuilnis weg te brengen.

Dus stel jezelf gerust en prikkel tegelijkertijd de creativiteit om de komende weken extra aandacht te besteden aan het diner. Zeker voor de collectant een aanrader. Want het helpt tegen de verveling en scheelt weer een keer boodschappen doen.

Nummer 04

Het tweede seizoen is net uit wat betekent dat samen met het eerste seizoen 12 uur documentaire op jou staat te wachten. In Dirty Money komt de schaduwkant van het kapitalisme naar voren. Van de dieselsjoemelaars tot aan watervervuilers. Schrijnende verhalen die goed uitgelegd worden in een uur.

Zeker voor de activist is dit een aanrader, want deze taferelen roepen op tot actie! Maar ook voor andere beleggers wel interessant omdat je ook een inkijkje krijgt onder welke bedrijfsomstandigheden dit soort uitwassen ontstaan.

Nummer 03

Hij moest op het podium, daar waren we het al gauw over eens. Rutger Bregman met zijn boek “Gratis Geld voor Iedereen” snijdt een paar hele interessante ideeën aan. Het basisinkomen wordt uitgebreid belicht, maar ook korte werkweken en het opheffen van landsgrenzen komt voorbij. Toen ik het boek een aantal jaar geleden las, vond ik het al machtig interessant. Maar met de huidige situatie is het nog relevanter geworden.

Los van de uren die je spendeert aan het lezen ervan, zul je minstens net zoveel uren besteden aan het bespreken van de onderwerpen die voorbijkomen. Een extra aanrader voor de trendvolger want de veranderingen die hier worden besproken zouden een compleet andere wereld vormen.

Als trendvolger denk ik zelf dat de uitzonderlijke situatie waarin we ons nu bevinden weleens een goed moment zou kunnen zijn om sommige van deze ideeën door te voeren. We liggen nu stil en moeten straks de boel weer oppakken. Een beter moment voor aanpassingen is er eigenlijk niet.

Nummer 02

Bijna gewonnen, maar net niet. De podcast van Wilde Haren. Door de achtergrond van de presentator (Vincent Patty is de baas van Nederlands grootste hiphoplabel TopNotch) gaat het regelmatig over hiphop, maar verder komt er een potpourri aan gasten voorbij. Cabaretiers, programmamakers, wetenschappers, boksers en ondernemers komen langs om ongestoord te praten over alles wat ter tafel komt. Zoals een goede podcast dat betaamt, geeft ook deze het geval dat je bij de mensen aan tafel zit die aan het woord zijn.

De meeste afleveringen duren ruim 2 uur en met de 6 seizoenen die nu al voor jou klaar staan betekent het dat je voor de komende maanden een avondvullend programma hebt. Gratis voor dagen aan vermaak scoren zou voor koopjesjagers en parelvissers als muziek in de oren moeten klinken.

Daarbij komen er interessante gasten en onderwerpen voorbij die vast bij jou thuis tot interessante gesprekken gaat leiden. Zo heb je nog meer rendement van deze podcast.

Nummer 01

De fiets! Dat apparaat waar Nederland onlosmakelijk mee verbonden is, schijnt ook nog eens het perfecte vervoersmiddel te zijn in deze crisis. Je blijft automatisch bij elkaar uit de buurt en raakt geen oppervlakken aan die daarna aan anderen blootstaan. Ideaal met name voor de passivist, want je hoeft hier helemaal niets voor te regelen. Gewoon op dat stalen ros stappen en je bent klaar!

Daarbij neemt een rondje fietsen ook lekker wat tijd in beslag en is het een geweldige manier om in beweging te blijven nu de sportschool dicht is. Dus pak de stadsfiets, mountainbike of wielrenfiets en ga er op uit! Lekker koersen, niet op je scherm maar op het fietspad. Als je inspiratie nodig hebt voor mooie routes, gebruik dan de routeplanner van de fietsersbond of volg een pro op strava.

De absolute winnaar omdat het alles samenbrengt. We hebben allemaal al een fiets, tijdens het fietsen kunnen we ook nog eens naar de genoemde podcasts of boeken luisteren en het helpt niet alleen tegen de verveling, maar maakt ons ook nog eens beter bestand tegen het virus. Het medicijn voor iedereen de komende tijd!

Succes de komende weken!

Wij hopen dat de bovenstaande top 5 iedereen zal helpen om de verveling de komende weken op afstand te houden. En mocht je toch nog op zoek zijn naar iets meer afleiding, dan kun je uiteraard altijd nog leren beleggen. Dat is altijd een goed idee!

Geef een reactie