Bepaal in september zelf de prijs die jij betaalt!

Een goede belegger gaat met een plan de beurs op. Een paar vuistregels rondom de soorten aandelen die ze wel en niet willen hebben en een planning rondom het opbouwen, bijhouden en afbouwen van de portefeuille. Dat hoeft zeker geen complete studie te zijn, maar een klein beetje planning aan het begin van jouw beleggingsloopbaan gaat je een hoop plezier brengen. Daarom behandelen wij 6 tactieken voor de beginnende belegger in onze pakketten. Zodat jij direct met een plan aan de slag gaat!

Een tactiek is essentieel

Het hebben van een tactiek levert direct voordeel op voor iedere belegger. Een tactiek geeft focus. Het merendeel van de zin en onzin rondom de wereldwijde beurzen kun je simpelweg negeren, omdat het niet in jouw tactiek past. Wat overblijft zijn een paar dingen die je steeds moet herhalen, waardoor jij sneller en beter leert beleggen dan mensen zonder tactiek.

Als je het in sporttermen wilt uitdrukken, dan is de vergelijking met een peloton wielrenners op haar plek. Iedere renner die start, wil het liefste winnen. En door te besluiten om als sprinter, klimmer of tijdrijder aan de slag te gaan weet je beter waar jouw kansen liggen om de ritzege te behalen. Die ogenschijnlijke simpele beslissing, is dan direct leidend voor heel veel andere kleinere beslissingen.

Zo is het ook met beleggers. Als jij weet hoe jij het spel gaat spelen op de beurs en dus welke tactiek jij gaat volgen, kun je daar heel veel zaken uit afleiden. Wat je wel en niet moet kopen, wat de doorslag geeft als je moet kiezen wat je deze maand koopt en naar welke experts en analisten je wel en niet hoeft te luisteren.

De tactiek staat centraal

Daarom staat de tactiek centraal in ons lespakket. En sturen we jou niet alleen met kennis over het beurswereldje op pad, maar krijg je van ons ook altijd een handboek mee van de tactiek die jou het meest bevalt. Die mag je zelf kiezen en daarvoor heb je de keuze uit zes verschillende tactieken.

Voor beleggers die zo min mogelijk tijd kwijt willen zijn aan de beurs, is er de passivist. Die houdt er een hele makkelijke tactiek op na en lift mee op de gemiddelde rendementen van de wereldwijde beuzen.

Voor beleggers die iets meer tijd willen investeren in hun portefeuille is er bijvoorbeeld de tactiek van de collectant. Die probeert door zoveel mogelijk op dividend te spelen, regelmatig de winsten te incasseren en het niet af te laten hangen van de koerswinsten aan het eind van de belegginsloopbaan. Of de trendvolger die door specifiek een paar sectoren en regio’s op te zoeken extra winst wil te pakken. Door van trend naar trend te springen probeert hij meer rendement te scoren dan de rest.

En als je van beleggen je hobby wilt maken, dan zijn er de intensievere tactieken. Te beginnen bij de koopjesjager, die de wereldwijde beurzen afspeurt naar ondergewaardeerde aandelen om daar in een paar maanden een slaatje uit te slaan. Of de parelvisser die zo vroeg mogelijk de multinationals van het volgende decennium in de portefeuille wilt hebben om daar jarenlang van mee te profiteren.

Als laatste hebben we dan de activist. Een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat deze als enige niet hoofdzakelijk gaat voor een hoog rendement. Zij vinden het belangrijker dat bedrijven goed omgaan met mens en milieu en zijn daarom heel streng in de selectie van aandelen.

Tactieken voor de beginnende belegger

Hoe ga jij beleggen?

Ga jij als passivist voor de makkelijkste tactiek? En daarmee voor een gemiddeld rendement? Of ga je proberen de markt te verslaan en stop je meer tijd in je beleggingen zoals de koopjesjager en parelvisser doen? Met onze zelftest kom je er snel achter welke tactiek goed bij jou past.

Welke van onze 6 tactieken voor de beginnende belegger jij ook kiest, wij zorgen dat jij als een baas de beurs op gaat! Bekijk de pakketten waarmee wij jou helpen een baas op de beurs te worden.

Doe de test en vind jouw tactiek!Ben jij benieuwd of je het beste voor dividend kunt gaan als collectant, de wind in de rug pakt als een trendvolger of opkomend talent wilt binnenhengelen als parelvisser? Doe dan onze zelftest en kom er binnen een paar vragen achter welke tactiek bij jou past!