Bepaal in september zelf de prijs die jij betaalt!

Beursbaas is het geesteskind van Jacco Weijers. Als afgestudeerd bedrijfseconoom heeft hij altijd met interesse het beurswereldje gevolgd. Waar hij zich beroepsmatig voornamelijk met de logistieke en automatiseringsvraagstukken van bedrijven heeft beziggehouden, is hij op persoonlijk vlak al jaren met de beurs bezig. In 2019 was voor hem de tijd rijp om ook professioneel in de zin en onzin van de beurs te duiken!

Onze Oprichter

Persoonlijke Beursavontuur.

Vanaf zijn eerste loonstrook in oktober 2012 is hij aan het beleggen geslagen. En in het begin deed hij dat, zoals velen die voor het eerst op de beurs komen kijken, zonder een uitgedacht plan. Het was vooral een periode van proberen en fouten maken. Hij leerde een hoop, maar betaalde daar wel leergeld voor.

Het rendement was die eerste periode niet super, maar wel beter dan sparen. Dus tijd om stappen te maken en beter te worden. Gelukkig was hij altijd al van de nummers en dus had hij al snel door waar zijn rendement vooral vandaan kwam. Twee sectoren brachten de winst binnen en de rest speelde soort van kiet. Dus toen kwam al snel het idee, om meer in te gaan zetten op de sectoren die scoren. Door tegerlijkertijd veel strenger te zijn op de transactiekosten zag hij de opbrengsten stijgen en de kosten dalen. De jaren waarin de koerswinsten van het scherm spatten waren aangebroken.

Maar hij wist ook dat hij zich niet te snel rijk moest rekenen. En dus bleef hij om zich heen kijken wat andere beleggers deden. Die vergelijking liet duidelijk zien dat hij een belangrijk onderdeel van beleggen buiten beschouwing liet. Het dividend. Zijn portefeuille zat vol met groeiende bedrijven, maar vrijwel geen enkel aandeel leverde dividend op. De jaren daarna bracht hij dat in balans, door een deel van zijn geld in een steady basis te beleggen.

Top op heden is dit nog steeds de tactiek van onze oprichter. Een degelijke basis met daar bovenop flinke investeringen in een paar sectoren die de wind mee hebben. Hij is daarmee een schoolvoorbeeld van een trendvolger.

De noodzaak voor Beursbaas.

Gedurende zijn eigen beursavontuur, verbaasde hij zich altijd al over het feit dat zo weinig van zijn vrienden, familie en collega’s ook de beurs waren opgegaan. De meesten van hen hadden een goede baan, waarbij er elke maand een paar honderd euro naar een spaarrekening ging. Maar nooit ging er een euro naar de beurs. Gesprekken daarover eindigden eigenlijk altijd in de dooddoener dat de beurs teveel risico meebracht. Men spaarde liever veilig.

De eerste jaren kon hij zich nog prima vinden in die opvatting. Maar hoe meer de spaarrente daalde, hoe minder hij ervan begreep. Toen in 2019 de rente naar het nulpunt ging en iedereen nog steeds bleef sparen, vond hij het genoeg. Hij wist immers hoe leuk, makkelijk en rendabel beleggen is. Je moet alleen even over die eerste drempel heen. En dus ging hij aan de slag om mensen te helpen die eerste stappen op de beurs te zetten. Zie daar, de geboorte van Beursbaas.

Waarmee hij probeert zoveel mogelijk mensen te motiveren om te gaan beleggen. Want beleggen is niet eng of tijdrovend. Het is leuk, makkelijk en rendabel. Iedereen kan beleggen! Om dat te bewijzen aan zichzelf en aan de wereld biedt Beursbaas uitleg, tactieken en hulp aan iedereen die een baas op de beurs wil worden!

De oprichter aan het woord

Beursbaas streeft het na om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Dat zie je terug op de site, in onze pakketten en de blogs en video’s die we maken. Dat oubollige imago dat beleggen heeft, maken we maar al te graag kapot.

Om jou uit te leggen waar Beursbaas allemaal mee bezig is en vooral waarom we dat belangrijk vinden, neemt de oprichter graag het woord. Wat begon als grap om zichzelf voor te stellen is door het enthousiasme onder lezers uitgegroeid tot een goedlopende serie. Regelmatig voelt de oprichter zichzelf aan de tand in een interview waar zij zelf de vragen stelt en ook op geheel eigen wijze beantwoord. Lees de edities van #deoprichteraanhetwoord op onze blog.