Is het slim om in je werkgever te beleggen?

Aandelen kopen in het bedrijf waar je werkt. Best wel wat mensen krijgen die kans aangeboden, maar is het ook slim om te doen? Er zijn namelijk zeker wat zaken waarop je moet letten als je in je werkgever gaat beleggen.

Best wat mensen hebben de mogelijkheid om aandelen te krijgen van hun werkgever. Soms omdat ze een bonus uitgekeerd krijgen in aandelen of omdat er een speciaal programma is waarbij werknemers aandelen kunnen kopen. Maar is het slim om in je werkgever te beleggen? Dat zetten we vandaag voor jou op een rij.

De Basis.

De vraag of je wel of niet moet beleggen in een bedrijf komt altijd neer op een afweging tussen risico en rendement. Hoeveel rendement mag je verwachten en weegt dat op tegen het risico dat je loopt? Voor het beleggen in je werkgever is dat niet anders.

Je hebt hier echter wel te maken met een ander risicoprofiel dan de doorsnee belegger. Puur omdat je voor dit bedrijf werkt. Je bent daardoor automatisch al behoorlijk geïnvesteerd in het succes van dit bedrijf, omdat ze jouw salaris betalen. Gaat het goed met het bedrijf, dan is de betaling van jouw salaris geen probleem en zit er misschien zelfs wel een verhoging in. Gaat het slecht met het bedrijf, dan kan dat salaris weleens in het geding komen.

Jouw financiële lot is dus al sterk verbonden met dit bedrijf. Koop je aandelen, dan wordt die verbondenheid alleen maar sterker. Niet alleen je toekomstige salaris, maar ook je huidige vermogen is dan afhankelijk van dit bedrijf. Gaat het goed, dan zul je een dividend of een koersstijging mogen verwachten. Gaat het slecht, dan worden je aandelen minder waard. In het ergste geval, het bedrijf gaat failliet, ben je dan niet alleen je salaris kwijt, maar ook een deel van je vermogen. En juist op een moment dat je dat vermogen hard nodig hebt, want je hebt net je baan verloren. Door aandelen te kopen in je werkgever, investeer je extra in het succes van dit bedrijf. Zeker als je een groot deel van je vermogen hiervoor gebruikt, dan ga je soort van all-in op dit ene bedrijf. En dat brengt behoorlijk wat risico met zich mee.

Beleggen in je werkgever is dus een andere overweging dan beleggen in elk ander bedrijf, omdat je al voor een deel financieel afhankelijk bent van dit ene bedrijf. Het is dus lang niet altijd een verstandig idee. Maar onder sommige omstandigheden kan het zeker lucratief zijn.

Korting scoren.

Het komt regelmatig voor dat werknemers de aandelen met korting kunnen kopen. Wanneer dat het geval is, kan het zeker interessant worden. Dat heeft dan vooral te maken met hoeveel korting je krijgt en hoe snel je de aandelen weer mag verkopen.

Veel bedrijven hebben namelijk regels voor werknemers die in de aandelen van het bedrijf willen handelen. Dat komt omdat je als insider gezien kunt worden en men niet de indruk wilt wekken dat er gehandeld wordt met voorkennis. Ook zijn er bedrijven die je verplichten de gekochte aandelen een minimaal aantal maanden vast te houden. Dan mag je bijvoorbeeld pas na een jaar verkopen. En wie zegt dat de korting die je nu krijgt op die aandelen dan nog steeds een korting blijkt te zijn.

Bij een van mijn vorige werkgevers, stond ik op een restricted trading lijst. Daardoor kon ik maar een paar weken per jaar aandelen kopen en verkopen. En zelfs dan alleen maar met toestemming van de compliance officer van de zaak. Dat was dus hopen dat gedurende die weken de koers op een mooi niveau stond om te handelen. Alle anderen weken kon ik niet anders dan toekijken wat de koers met mijn vermogen zou doen. Ik heb puur door die restricties nooit overwogen aandelen te kopen van die werkgever. Want ik wil zelf te allen tijde beslissingen kunnen nemen over mijn vermogen.

Wanneer je de aandelen van je werkgever koopt om even snel een korting te scoren, zorg dan ook dat de regels jou toestaan om inderdaad snel te scoren. Aandelen met korting kopen en snel weer tegen een hogere prijs (de echte huidige koers) verkopen is zeker lucratief. Maar er zijn maar weinig bedrijven die dit soort kadootjes weggeven.

Invloed gebruiken.

Als jij een positie hebt waardoor je echt invloed hebt op het succes van het bedrijf, dan kan het ook interessant zijn om aandelen te kopen. Je hebt dan namelijk zelf (deels) in de hand of het bedrijf, en dus de aandelen, meer of minder waard zullen worden.

Houd jezelf hierbij niet voor de gek. Bij de meeste bedrijven moet je in de bovenste twee bestuurslagen zitten om echt invloed uit te kunnen oefenen op de resultaten. De rest draagt zeker bij aan het geheel, maar zal als individu de naald niet echt in beweging kunnen brengen. Niet in positieve zin in ieder geval. Veel meer werknemers zullen in staat zijn om een flink schandaal te veroorzaken, maar dan is het doorgaans beter om geen aandelen te bezitten.

Er zit ook nog een keerzijde aan die invloedrijke positie. Door jou invloed, zullen de regels waarschijnlijk nog strenger zijn. Nogmaals, men wil niet de indruk wekken dat er met voorkennis gehandeld wordt. De makkelijkste manier om dat te doen is om mensen simpelweg niet te laten handelen. Dus de kans is groot dat wanneer jij veel invloed hebt, je niet eens in een positie bent om aan de standaard aandelenprogramma’s mee te doen van je werkgever. Meestal is er voor het management een apart programma met veel strengere regels.

Kun je door jouw positie echt invloed uitoefenen op de resultaten van het bedrijf, dan is aandelen kopen mogelijk interessant. Je investeert dan eigenlijk voor een deel in je eigen kunnen, omdat je zelf (deels) in de hand hebt hoe de toekomst eruitziet voor het bedrijf. Helaas zul je in zo’n situatie nog vaker tegen regels aanlopen die handelen voor jou aan banden leggen. Dus de vraag is of je daadwerkelijk iets kan doen met jouw invloedrijke positie.

Dus wel of niet doen?

Als jij met veel zekerheid gebruik kunt maken van een kortingsregeling door goedkoop te kopen en snel weer duurder te verkopen dan is dat het overwegen waard. Maar dan hebben we het echt over kopen en verkopen binnen een aantal dagen, maximaal een aantal weken. En dan ook alleen als de korting flink is. Zeker in de buurt van de 10%. Je bent namelijk op zo’n moment aan het speculeren en dat moet je niet doen als er niet met hoge zekerheid geld te verdienen valt.

Is het slim om in je werkgever te beleggen

In alle andere gevallen is het waarschijnlijk niet slim om extra te investeren in het succes van je werkgever. Bedenk je dat jouw salaris al afhankelijk is van dit succes, dus je bent al flink geïnvesteerd in dit bedrijf. Als je dan toch wilt profiteren van het succes van het bedrijf dan zijn er andere manieren. Doe er bij de eerstvolgende salarisonderhandeling een schepje bovenop of maak een bonusregeling bespreekbaar. Op die manier profiteer je ook mee van de winstgevendheid. En mocht je naar een andere werkgever switchen dan heb je daar ook een betere onderhandelingspositie.

De extra euro’s die je maandelijks van je salaris overhoudt kun je qua risicospreiding dan beter in het succes van andere bedrijven investeren. Er is vast nog wel een ander bedrijf te vinden op de beurs dat het net zo goed doet als jouw werkgever. Op die manier heb je het lot van jouw huishoudboekje niet één op één verbonden met het lot van je werkgever.

Geef een reactie