Generatie waaghals begint met beleggen!

Generatie waaghals begint met beleggen. Zo luidt het oordeel over de stroom van nieuwe beursbazen. Onterecht!. Generatie waaghals is gewoon geweldig bezig!

Rijen dik staan ze al weken te wachten om een beleggingsrekening te bemachtigen. Een compleet nieuwe generatie zet de stap naar de beurs. Gemotiveerd door recente kortingen en in beweging geschoten door de waardeloze spaarrente. Maar nog voordat de eerste transacties goed en wel zijn verwerkt, hebben ze al een stempel ontvangen. Het zijn gokkers, cowboys en waaghalzen! Hongerig naar snel geld en blind voor risico. Generatie waaghals begint met beleggen, als we de sceptici moeten geloven. Hoog tijd dus om het op te nemen voor deze nieuwe groep beursbazen!

De Aanleiding.

Het Financieel Dagblad pakte afgelopen week uit met een artikel over de nieuwe generatie beleggers. Want veel mensen vinden de laatste maanden hun weg naar de beurs. Met lange wachtrijen bij brokers en enorme toenames in het aantal beleggingsrekeningen tot gevolg.

Die nieuwe beleggers gaan jong en onervaren aan de slag zonder hulp van een vermogensbeheerder. Een derde van de nieuwe rekeningen zijn voor zelfbeleggers en zij kopen daarmee afgestrafte aandelen. Wat volgens de veteranen een recept voor ongelukken is en bewijst dat deze nieuwe generatie financieel onervaren is. Er wordt zelfs om gelachen door analist Bart Spronk, want alle winst die je daaraan overhoudt zou puur toeval zijn.

Waar deze arrogantie vandaan gehaald wordt, weten wij niet. Maar wat ons betreft is hij volledig onterecht. Alle reden voor dus om dit stempel direct weer te verwijderen en de nieuwe generatie te bejubelen om hun acties. Want die zogenoemde generatie waaghals is geweldig bezig!

generatie waaghals komt naar de beurs toe

Jij doet wel alles goed!

Gefeliciteerd Baas! Want jij bent samen met hordes generatiegenoten de beurs op gegaan. Omdat jij al een tijdje je buik vol hebt van de spaarrente en de afgelopen maanden je kans schoon zag om op een mooi niveau in te stappen.

Door de nieuwe golf aan beleggers is de gemiddelde leeftijd van boven de 50 gedaald naar onder de 40. Het grootste deel van de nieuwe beleggers is twintiger of dertiger. Met een levensverwachting van rond de 100 voor deze generatie betekent het dat al deze nieuwe beursbazen ruim 50 jaar actief kunnen werken aan hun winsten. De allerbelangrijkste factor, tijd, staat daarmee volledig aan jouw kant. Lekker bezig!

Ook ga jij zelf aan de slag! Het overgrote deel van de nieuwe rekeningen zijn voor zelfbeleggers. Direct bij een broker afgesloten, waardoor je veel minder kosten maakt dan bij een bank of vermogensbeheerder. En jij houdt de controle over jouw aandelen. Niet iemand anders zit met jou geld te spelen. Helemaal top!

En ja, je bent jong en onervaren. Tuurlijk ben je dat, want je begint nu net met beleggen. Maar je bent begonnen en doet dus met de dag meer ervaring op. Trek je niets aan van de oudere generatie en experts aan die zeggen dat jij dit niet kunt. Dat jij een waaghals zou zijn en het wachten is tot het mis gaat. Die “oudjes” kochten namelijk in januari nog de AEX voor 600 punten terwijl jij die in maart voor 400 of 500 punten op de kop hebt getikt. En natuurlijk kocht jij aandelen die net een koersdip hebben gehad. Vrijwel alle aandelen hebben namelijk door corona een koersdip te verduren gekregen. Er was wekenlang niets anders te koop dan afgestrafte aandelen.

Laat ze dus maar praten! Jij gaat als kersverse buersbaas met de tijd aan jouw zijde een prachtige rendement tegemoet. Wat ons betreft kan de champagne nu al open, want generatie waaghals begint eindelijk met beleggen!

Ervaring is gewoon te koop.

Trouwens, die jarenlange ervaring die jij blijkbaar op had moeten doen voordat je aan jouw beursavontuur begint, wat tevens een prachtige causale cirkelredenering is, is gewoon te krijgen. Ga een paar uur googelen en je zult al gauw de drie gouden principes van beleggen hebben gevonden. Vroeg beginnen, goed spreiden en lang volhouden. Doe je dat, dan is er over een paar jaar niemand meer die jou nog tot de generatie waaghals durft te rekenen.

Als je geen zin hebt om het zelf uit te zoeken, dan helpen wij jou graag. Voor 100 euro heb je al toegang tot de minimale kennis en voor het dubbele bedrag krijg je alle zes de tactieken met achtergrond uitgelegd, waarna je zelf jouw favoriete tactiek kunt kiezen en gaan uitspelen. Wil je nog meer? Dan kan dat! Want wij bieden pakketten voor iedereen.

Welkom en succes!

Onze missie is het om zoveel mogelijk mensen aan het beleggen te krijgen. Omdat het een geweldige manier is om je geld aan het werk te zetten en tegenwoordig een van de weinige manieren om überhaupt nog een rendement uit je vermogen te persen. Vroeger moest iedereen kunnen sparen, tegenwoordig moet iedereen kunnen beleggen! Welkom bij de club en neem gerust een kijkje op onze site voor meer blogs over de zin en onzin van het beurswereldje.

Wij vinden het geweldig om te zien dat bij een compleet nieuwe generatie het kwartje is gevallen en we tienduizenden nieuwe beursbazen mogen verwelkomen. Door sparen in te ruilen voor beleggen en te starten tijdens een dip sta jij al met 10 – 0 voor op menig ander belegger. Nu is het slechts een kwestie van de rust bewaren, een tactiek kiezen en volhouden. Het hoofd koel en het rendement veilig houden, zoals men dat zo mooi zegt.

En wanneer je zit te genieten van jouw eerste winsten, vergeet dan niet om jouw successen te delen met anderen. Want nog steeds zijn er veel (voornamelijk vrouwelijke) generatiegenoten die moeten beginnen. En ook de generaties hierna moeten we natuurlijk in ons kielzog meenemen. Zo snoeren we al die sceptische oudere ‘experts’ de mond terwijl wij allemaal aan een prachtig vermogen gaan bouwen. Het leven van een (jonge) belegger is mooi! Geniet ervan!

Geef een reactie