Bepaal in september zelf de prijs die jij betaalt!

Door bewust te kiezen voor enkele specifieke regio’s en industrieën beoogt een trendvolger om de rest slimmer af te zijn en een bovengemiddeld rendement binnen te halen. Ben jij altijd op de hoogte van wat er nu speelt? Lift mee op beleggingstrends als Trendvolger!

Profiel

De trendvolger houdt het wereldnieuws in de gaten en zal door vrienden worden omschreven als een belezen persoon. Misschien zelf wel een wijsneus. Over alle onderwerpen weet de trendvolger wel mee te praten en vindt het een sport om de grote ontwikkelingen van de komende jaren juist te voorspellen.

Door ook in te zetten op die voorspellingen, is een groot deel van de portefeuille van een trendvolger gevuld met bedrijven uit een bepaalde sector of een bepaald deel van de wereld. Een trendvolger is veel tijd kwijt met lezen over de trends waarin geïnvesteerd is. Enerzijds om te zien dat ze gelijk hebben, maar anderzijds ook om te voorspellen wanneer de trend voorbij zal zijn. Want dan is het tijd om over te stappen op de volgende trend.

De trendvolger ziet beleggen deels als hobby en deels als investering. Ze bewijzen zichzelf uiteindelijk door een hoog rendement te behalen, maar moeten ook een affiniteit hebben voor financiële onderwerpen om het huiswerk niet als strafwerk te gaan zien.

Lift mee op beleggingstrends als Trendvolger

Beroemde Trendvolger: John Templeton

Door te starten met beleggen tijdens de Tweede Wereldoorlog wist John Templeton goedkoop in te stappen en vol mee te profiteren van het economische herstel in de VS na de oorlog. In de jaren 60 was hij een van de eersten die investeerden in Japan en later pikte hij zijn graantje mee van de opkomst van onder andere de nucleaire energie, chemicaliën en elektronica sectoren.

Los van het vinden van nieuwe trends, had John Templeton er ook een neusje voor om in te schatten wanneer een trend op zijn beloop raakte. Zo verkocht hij op tijd tijdens de internet bubbel. Door zijn meerdere succesvolle beslissingen als het op trends aankomt, wordt hij door sommigen gezien als de beste wereldwijde stockpicker van de vorige eeuw.

Word een Trendvolger!

Wil jij gaan beleggen als een trendvolger? Dan kun je bij Beursbaas kiezen uit alle verschillende pakketten.

Met ons standaard pakket ga je zelf aan de slag, krijg je alle achtergrondinformatie van het beurswereldje en krijg je stap voor stap uitgelegd hoe jij als trendvolger de beurs op gaat. Daarbij leer je direct wat jou als trendvolger onderscheidt van de andere tactieken.

Wil je ook nog begeleiding van een onlinetrainer of zelfs een coach die één-op-één met jou aan de slag gaat? Ga dan voor ons extra of premium pakket.

Profiteer mee van de beste sectoren en ga aan de slag als trendvolger!

Doe de test en vind jouw tactiek!Ben jij benieuwd of je het beste voor dividend kunt gaan als collectant, de wind in de rug pakt als een trendvolger of opkomend talent wilt binnenhengelen als parelvisser? Doe dan onze zelftest en kom er binnen een paar vragen achter welke tactiek bij jou past!