Bepaal in september zelf de prijs die jij betaalt!

Met het doel een gemiddeld rendement te behalen en daar zo weinig mogelijk tijd aan kwijt te zijn, is de tactiek van de passivist het instapmodel onder de beleggingstactieken. Het absolute bewijs dat iedereen kan beleggen! Een passivist verzamelt simpelweg heel veel verschillende aandelen en lift op die manier mee op het gemiddelde van de aandelenbeurzen, zonder echt een mening te hebben over individuele bedrijven. Klinkt dat goed? Ga dan zonder moeite beleggen als Passivist!

Profiel

De passivist is de belegger die vooral geen tijd kwijt wil zijn met het beheren van de portefeuille. Meer dan een paar minuten per maand wordt er niet omgekeken naar de beleggingen. Vaak zal een passivist een keer per maand kijken hoe de vlag erbij hangt. En wanneer ze dan toch zijn ingelogd bij hun broker, kopen ze direct weer voor hun vaste maandelijkse bedrag een pluk aandelen bij.

De houding van een passivist grenst aan desinteresse. Een passivist vraagt zich niet af of het nu een goed of slecht moment is om aandelen te kopen, maar koopt gewoon steevast elke maand bij. Ook zal een passivist zich niet afvragen welke bedrijven het wel of niet gaan maken dit jaar, maar koopt gewoon van alles wat. En door dat decennia vol te houden lift een passivist mee op de wereldwijde bedrijvigheid en behalen ze jaar op jaar een gemiddeld rendement.

Beleggen is voor een passivist geen hobby, maar een klusje dat regelmatig moet worden bijgehouden. Zoals het aan de straat zetten van het vuilnis. Passivisten beleggen omdat het nuttig is, maar spenderen er geen seconde meer aan dan nodig is.

Zonder moeite beleggen als Passivist!

Beroemde Passivist: John C. Bogle

Als de oprichter en eigenaar van The Vanguard Group bracht John C. Bogle het allereerste index fonds op de markt. Hij was een van de eersten die de aandacht verlegden van speculeren op korte termijn naar investeren op lange termijn. Simpel, breed gespreid en tegen zo laag mogelijke kosten waren zijn uitgangspunten voor een goede investeringsstrategie.

Door het op de markt brengen van het allereerst index fonds ter wereld, maakte hij het mogelijk voor de massa om mee te liften op het succes van de 500 grootste bedrijven in de VS. Door de simpele strategie van het fonds, had men er heel weinig werk aan om het fonds te managen en kon men daardoor de kosten heel laag houden. Een trend die er vandaag de dag nog steeds toe leidt dat beleggers heel erg nauwgezet letten op de kosten die met hun beleggingen gemoeid zijn.

Word een Passivist!

Wil jij gaan beleggen als een passivist? Dan kun je bij Beursbaas kiezen uit alle vier verschillende pakketten.

Ons minimum pakket is speciaal ontworpen om zonder poespas zo snel mogelijk als passivist aan de slag te gaan.

Wil je echter precies weten hoe het beurswereldje werkt, dan is de uitgebreide uitleg in ons standaard pakket beter geschikt. Je leert dan ook wat jou als passivist onderscheidt van de andere tactieken.

Wil je ook nog begeleiding van een onlinetrainer of zelfs een coach die één-op-één met jou aan de slag gaat? Ga dan voor ons extra of premium pakket.

Beleg zonder moeite en ga aan de slag als passivist!

Doe de test en vind jouw tactiek!Ben jij benieuwd of je het beste voor dividend kunt gaan als collectant, de wind in de rug pakt als een trendvolger of opkomend talent wilt binnenhengelen als parelvisser? Doe dan onze zelftest en kom er binnen een paar vragen achter welke tactiek bij jou past!