Bepaal in september zelf de prijs die jij betaalt!

Voor een koopjesjager is de huidige koers van een aandeel slechts de mening van de rest. Door zelf onderzoek te doen naar de echte waarde van een aandeel, gaat de koopjesjager op zoek naar bedrijven die ondergewaardeerd worden door beleggers. Geniet jij ervan om in de uitverkoop te winkelen? Speur naar de beste aandelen als Koopjesjager!

Profiel

Koopjesjagers zijn vaak doorgewinterde beleggers die weten dat de massa het ook wel eens mis kan hebben. Door zelf conclusies te trekken op basis van eigen onderzoek, zoekt een koopjesjager naar aandelen die niet genoeg op waarde worden geschat door het gros van de beleggers.

Een koopjesjager breng je niet gemakkelijk van zijn stuk. Zij houden hun eigen methodes eropna en richten de portefeuille naar eigen inzicht in. Dat betekent dat ze tegen de massa in durven gaan en kopen wat anderen mogelijk waardeloos achten. Ook schromen zij er ook niet voor om te verkopen wanneer de eigen analyse aangeeft dat een aandeel overgewaardeerd is. Zelfs als de hele wereld het aandeel bejubelt.

Koopjesjagers hebben veel zelfvertrouwen en zullen het risico lopen om als eigenwijs of arrogant betiteld te worden. Zolang de rendementen hoog zijn, deert ze dat niet al te veel.

Speur naar de beste aandelen als Koopjesjager

Beroemde Koopjesjager: Warren Buffet

Het Orakel uit Omaha Warren Buffet is misschien wel de meest bekende belegger ter wereld. Zijn jarenlange focus op ondergewaardeerde bedrijven heeft hem een fortuin gebracht waar bijna niemand aan kan tippen. Zijn tactiek is altijd geweest om te kijken naar het onderliggende bedrijf in plaats van de koersgrafiek. En op die manier bedrijven te vinden met een goed businessmodel, maar een slechte reputatie, om in te investeren.

Door zijn methodes decennialang toe te passen heeft hij als een van de weinigen ter wereld het voor mekaar gekregen om consistent bovengemiddelde rendementen te behalen. Zijn meest verbluffende staaltje van discipline was het feit dat hij nooit is meegegaan in de internet bubbel. Omdat zijn waardebepalingen de opkomende internetbedrijven in de jaren 90 als overgewaardeerd aanmerkten is hij nooit ingestapt. Wat hem eerst het middelpunt maakte van spot, totdat de internet bubbel barstte en anderen een hoop geld verloren.

Word een Koopjesjager!

Wil jij gaan beleggen als een koopjesjager? Dan kun je bij Beursbaas kiezen uit alle verschillende pakketten.

Met ons standaard pakket ga je zelf aan de slag, krijg je alle achtergrondinformatie van het beurswereldje en krijg je stap voor stap uitgelegd hoe jij als koopjesjager de beurs op gaat. Daarbij leer je direct wat jou als koopjesjager onderscheidt van de andere tactieken.

Wil je ook nog begeleiding van een onlinetrainer of zelfs een coach die één-op-één met jou aan de slag gaat? Ga dan voor ons extra of premium pakket.

Speur naar de beste aandelen en ga aan de slag als koopjesjager!

Doe de test en vind jouw tactiek!Ben jij benieuwd of je het beste voor dividend kunt gaan als collectant, de wind in de rug pakt als een trendvolger of opkomend talent wilt binnenhengelen als parelvisser? Doe dan onze zelftest en kom er binnen een paar vragen achter welke tactiek bij jou past!