Bepaal in september zelf de prijs die jij betaalt!

Door te gaan voor bedrijven die veel winst maken en dat uitkeren als dividend, verzekerd de collectant zich van een constante stroom aan inkomsten. Er moet wat huiswerk worden gedaan om de juiste bedrijven op te sporen, maar zodra ze gevonden zijn is het genieten geblazen. Houd jij van bedrijven die continu winst met je delen? Ga dan dividendbeleggen als een ware Collectant!

Profiel

De collectant speelt op zeker. In plaats van een bedrijf dat mogelijk heel veel winst gaat maken in de toekomst, heeft een collectant liever een bedrijf dat nu al heel veel winst maakt. Die winst kan namelijk meteen geïnd worden in de vorm van dividend en dat betekent dat een collectant elk kwartaal het rendement veiligstelt.

Met de focus op zekere dividendbetaling op korte termijn is de collectant de verpersoonlijking van het Nederlandse gezegde “beter een vogel in de hand dan tien in de lucht”. En het feit dat er wat moeite moet worden gedaan om uit te vogelen waar de volgende dikke dividendbetalingen te vinden zijn, neemt een collectant maar al te graag op de koop toe.

Door onderweg het rendement veilig te stellen wil een collectant minder afhankelijk zijn van de koersen die op het bord staan als het na decennia beleggen, tijd is om te gaan verkopen. En door goed onderzoek te doen naar de uitzonderlijke dividenden, poogt een collectant om een bovengemiddeld rendement te behalen.

Ga dividendbeleggen als een ware Collectant

Beroemde Collectant: Anne Scheiber

Werkend als een belastingcontroleur in de VS, leerde Anne Scheiber al snel de les dat wanneer je rijk wilde worden, dat je dan aandelen diende te bezitten. Door haar bescheiden salaris deels in aandelen te stoppen van grote Amerikaanse bedrijven streek ze elk jaar meer en meer dividend op. Ze deed haar eigen onderzoek naar aandelen en las regelmatig de jaarverslagen van grote bedrijven of ging naar de aandeelhoudersvergaderingen van bedrijven waar ze in investeerde.

Zelfs tijdens de crisisjaren in de jaren 70 en 80 bleef ze vasthouden aan haar tactiek en verkocht ze haar aandelen niet, maar bleef ze haar dividenden incasseren. Aan het einde van haar beleggingscarrière had ze een vermogen van vele miljoenen bij elkaar verzameld dat elk jaar meerdere tonnen aan dividend opleverde. Vele malen meer dan wat haar werk als belastingcontroleur ooit op had geleverd.

Word een Collectant!

Wil jij gaan beleggen als een collectant? Dan kun je bij Beursbaas kiezen uit alle pakketten.

Met ons standaard pakket ga je zelf aan de slag, krijg je alle achtergrondinformatie van het beurswereldje en krijg je stap voor stap uitgelegd hoe jij als collectant de beurs op gaat. Daarbij leer je ook wat jou als collectant onderscheidt van de andere tactieken.

Wil je ook nog begeleiding van een onlinetrainer of zelfs een coach die één-op-één met jou aan de slag gaat? Ga dan voor ons extra of premium pakket.

Hark dat dividend binnen en ga aan de slag collectant!

Doe de test en vind jouw tactiek!Ben jij benieuwd of je het beste voor dividend kunt gaan als collectant, de wind in de rug pakt als een trendvolger of opkomend talent wilt binnenhengelen als parelvisser? Doe dan onze zelftest en kom er binnen een paar vragen achter welke tactiek bij jou past!