Bepaal in september zelf de prijs die jij betaalt!

Door zeer selectief te zijn in de bedrijven die in de portefeuille komen, verzekerd de activist zich van beleggingen die passen binnen de principes. Doorgaans een mix van bedrijven die milieubewust zijn, goed voor het personeel zorgen en door middel van goed ondernemerschap een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Beleg voor een betere wereld en word Activist!

Profiel

De activist is begaan met de wereld en gelooft dat een goede behandeling van mens en planeet uiteindelijk het grootste rendement voor iedereen op gaat leveren. Een activist is overtuigd van de eigen principes en heeft er geen enkel probleem mee om vanwege die principes bepaalde bedrijven de rug toe te keren. Zelfs als die bedrijven prachtige winsten laten zien.

Door zich te verdiepen in de werkelijke gang van zaken bij bedrijven selecteert de activist enkel de ondernemingen die voldoen aan de strenge toelatingseisen. Dat betekent dat de activist zich goed informeert over de beleggingen en daarbij meestal enkele strikte regels hanteert. Door bij voorbaat al hele industrieën en regio’s uit te sluiten, houdt de Activist het behapbaar.

Naast de beleggingen in goede bedrijven, zal een activist zo nu en dan een bedrijf dat tegen alle principes ingaat op de korrel nemen. Door een paar aandelen te kopen en zich als aandeelhouder te bemoeien met de gang van zaken, proberen activisten de grote vervuilers of systematische onderbetalers van deze wereld tot inkeer te brengen.

Beleg voor een betere wereld en word Activist

Beroemde Activist: Vinod Koshla

Met een totaal geïnvesteerd vermogen van honderden miljoenen in verscheidene milieu gerelateerde startups, is Vinod Koshla een van de meest vooraanstaande investeerders ter wereld. Hij vind het geen probleem om geld te investeren voordat een idee of bedrijf commercieel levensvatbaar, zolang het maar bij kan dragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Hij ziet zijn beleggingsportefeuille dan ook eerder als een verzameling wetenschappelijke experimenten dan een verzameling financiële investeringen.

Begonnen als durfkapitalist die zijn fortuin grotendeels maakte tijdens de dotcom bubbel, maakte hij begin jaren 2000 de overstap van telecom naar energie. Hij is ervan overtuigd dat de oplossing van de klimaatcrisis niet ligt in het vinden van nieuwe energiebronnen, maar van efficiëntere technologische toepassingen. De meeste bedrijven waar hij in investeert leggen zich er dan ook op toe om efficiëntere toepassingen te vinden rondom het winnen en fabriceren van olie, gas, cement en staal.

Word een Activist!

Wil jij gaan beleggen als een activist? Dan kun je bij Beursbaas kiezen uit alle verschillende pakketten.

Met ons standaard pakket ga je zelf aan de slag, krijg je alle achtergrondinformatie van het beurswereldje en krijg je stap voor stap uitgelegd hoe jij als passivist de beurs op gaat. Daarbij leer je ook wat jou als activist onderscheidt van de andere tactieken.

Wil je ook nog begeleiding van een onlinetrainer of zelfs een coach die één-op-één met jou aan de slag gaat? Ga dan voor ons extra of premium pakket.

Beleg voor een betere wereld en ga aan de slag als activist!

Doe de test en vind jouw tactiek!Ben jij benieuwd of je het beste voor dividend kunt gaan als collectant, de wind in de rug pakt als een trendvolger of opkomend talent wilt binnenhengelen als parelvisser? Doe dan onze zelftest en kom er binnen een paar vragen achter welke tactiek bij jou past!