Alle begin is leuk!

Doe je zelf een plezier start met beleggen. Want alle begin is leuk en bij beleggen is volhouden ook nog eens makkelijk en rendabel.

We kijken er meestal tegenop. Met iets beginnen. Maar als we dan eenmaal begonnen zijn, hebben we een heel ander gevoel. We zijn blij dat we die eerste stap hebben genomen. We zijn trots dat we onze tegenzin hebben overwonnen en we vermaken ons prima zolang we bezig zijn. Dat heeft één hele simpele reden. Alle begin is leuk!

Je weet dat we gelijk hebben.

Beginnen is nooit het probleem. Dat kunnen we allemaal. Deze maand zijn miljoenen Nederlanders begonnen met iets.  Het wordt pas lastig als we iets moeten volhouden.

Op dit moment zitten we middenin in de maand van de goede voornemens. Heel veel mensen zijn per 1 januari iets radicaal anders gaan doen in het leven. Meer sporten, gezonder eten of stoppen met roken behoren al jaren tot onze favoriete verbeterpunten. En de eerste dagen van januari is het allemaal geen probleem. Je vertelt iedereen trots wat jij aan het veranderen bent en begint de eerste effecten al meteen te merken. In het begin leer je elke dag iets nieuws en is de verbetering duidelijk zichtbaar. Genieten!

Maar dan komt de hobbel. Ergens in die eerste maand komt het even niet goed uit en sta je voor de keuze. Een uitzondering maken of volhouden. En omdat gemak de mens dient, zijn er velen van ons die op zo’n zwak moment van het goede voornemen afstappen. Want uitzondering wordt gewoonte en je bent weer terug bij af. Zonde.

Beleggen blijft leuk.

Wij oordelen niet. Iedereen heeft weleens een goed voornemen kansloos zien stranden. Ook wij. De oprichter van Beursbaas praat al jaren over een sixpack, maar er valt nog niets te bespeuren. Niets menselijks is ons vreemd.

Daarom hebben wij de serie #lerenbeleggenmetbeursbaas zo ingestoken dat niet alleen het beginnen, maar ook het volhouden een makkie is. En gelukkig worden we daarbij geholpen door het feit dat beleggen van zichzelf al makkelijk volhouden is. Want beleggen hoef je niet elke dag te doen. Één keer per maand is meer dan genoeg. Dat is een frequentie die iedereen kan volhouden. En zelfs als je een keer een maandje vergeet, dan gaat beleggen gewoon door. Je geld stort zich tenslotte niet vanzelf terug op jou bankrekening als jij een maand niet kijkt. Het blijft gewoon aan het werk op de beurs.

Daarbij helpen wij jou door eerst te laten zien hoe je zo simpel mogelijk kan beleggen. Wij noemen dat de tactiek van de passivist en die kost slechts een paar minuten per maand. Ons hele eerste seizoen van de serie is erop geënt om jou zo makkelijk mogelijk met jouw beursavontuur te laten beginnen. In latere seizoenen zullen we uiteraard alle andere tactieken uitgebreid aan bod laten komen, maar dan ben je intussen in ieder geval al lekker makkelijk begonnen. En kun je ook goed inschatten of je er überhaupt wel meer tijd wilt steken. Want makkelijker dan de tactiek van de passivist wordt het niet.

Ga beleggen!

Doe jezelf een plezier en ga beleggen. Zeker als jouw goede voornemen is dat jij wat beter op je geld gaat letten.

Alle begin is leuk, maar hier is het volhouden ook genieten. Je hebt het met onze serie zo geleerd en kunt daarmee veilig en verstandig de beurs op. In het begin zit de lol vooral in het gemak waarmee jij gaat beleggen en gedurende de jaren zal het behaalde rendement het alleen maar leuker maken. Wij staan in ieder geval met open armen te wachten om jou te verwelkomen als baas op de beurs.

Geef een reactie